https://t.me/psuhologsvitlana

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

середу, 13 липня 2022 р.

Психологічне розвантаження педагогів

 

Психологічне розвантаження педагогів

Пропоную вашій увазі цікавий тест «Прогулянка». Відповіді на питання тут доведеться давати розгорнуті, тому для початку пропоную озброїтися аркушем паперу і ручкою і зрозуміло, бажано, щоб вас ніхто не відволікав. Отже…

Уявіть собі, що ви вибралися на прогулянку за місто, ближче до природи. Ви йдете по дорозі. Як можна детальніше опишіть, яка це дорога – широка або вузька; пряма або звивиста; рівна або з вибоїнами; по якій місцевості ви йдете – може, піднімаєтеся вгору або йдете по рівнині; наскільки мальовнича місцевість, що знаходиться по краях дороги.

Несподівано по дорозі ви зустрічаєте вовка. Який він? Як виглядає?

Ви помічаєте, що вовк потрапив в капкан і не може з нього самостійно вибратися. Що ви зробите? Може, пройдете повз або ж допоможете йому вибратися, або ж пристрелите, щоб тварина не мучилося?

Дорога вивела вас до водойми. Що це за водойма? Річка, невеликий ставок, озеро, море? Який він? Яка там вода? Чи є хвилі? Що знаходиться поблизу? Що ви станете робити: може бути, скупаєтеся, обережно увійшовши у воду, або ж кинетеся з головою? а, може, лише вмиєтеся або ж просто посидьте на березі?

Побувши якийсь час у водойми, ви йдете далі і бачите будинок. Заходьте туди і чуєте, що там явно хтось є. Але виявляється, що це зовсім не людина, а звір. Хто це? Як виглядає ця тварина? Що робить? Опишіть його якомога детальніше.

Вийшовши з дому, ви побачили неподалік дуже красивого коня. Розгляньте його. Який він масті. Спробуйте зрозуміти, який у нього характер-може бути, він норовливий або ж навпаки-абсолютно спокійний. Що робить це тварина? Що ви відчуваєте, дивлячись на нього? Що ви будете робити? Пройдете повз, погодуйте, почастуєте чимось, погладите, а, можливо, не побоїтеся сісти верхи і ускакати геть?

Ключ до тесту:

 

Дорога – символізує тут ваше життя, а також те, як ви ставитеся до світу і як сприймаєте свій життєвий шлях. У кожного свій варіант відповіді - для одного це лише стежка в лісі, а для іншого – широка автострада. Хтось побачив по краях дороги красиві квіти, а хтось колючий чагарник. Для одних дорога виявилася неймовірно важким підйомом в гору, а для інших – легкою прогулянкою в гаю.

Вовк – це друг. Звичайно, вовк – хижак і тому, з одного боку, може бути страшно, а з іншого – шкода, тому що тварині явно не вибратися з пастки без чиєї-небудь допомоги. Як вчинити – особиста справа кожного. Але те, як ви себе повели в даній ситуації характеризує ваше ставлення до друзів.

Водойма - символізує любов. Хтось побачив розбурхане море – значить і любов бурхлива, з напруженням пристрастей, а хтось- спокійне прозоре озеро – і любов така ж: тиха, чиста. Можливо, хтось представив швидку гірську річку з підводними каменями – так і в любові вашої: багато «підводних каменів».

Один відразу кинувся з головою у воду - з головою до тями, а інший-лише помацав воду рукою: у стосунках він завжди обережний. Хтось жадібно пив воду, втамовуючи спрагу-в любовних відносинах поводиться аналогічно, а хтось довго і з задоволенням плавав у чистій воді.

Звір в будинку - це ви самі. Те, яким ви його побачили – частина вас самих, прихована від усіх.

Кінь символізує вашу "другу половинку". Те, яким ви побачили це тварина – таким ви бачите в ідеалі ЇЇ/ЙОГО: витончену, спокійну/ сильний, нестримний і т. п. Важливо і те, вільним чи був кінь або було ясно, що він вже комусь належить. Якщо ви осідлали чужого коня і поскакали на ньому геть – у житті ви здатні зруйнувати чужі стосунки, якщо будете впевнені, що це саме ТОЙ/ ТА, кого ви шукали. Якщо ж ви навіть побоялися підійти до коня – у відносинах ви дуже боязка людина

Тест: як ти виглядаєш в очах оточуючих?

 

Виберіть кота на зображенні, який найбільше вам імпонує, і дізнайтеся відповідь!



Варіант 1

Перед людьми ти посміхаєшся і завжди вітаєшся першими. В очах людей, ти – ніжна особистість, яка часто думає про інших. З незнайомцями ти, як правило, тримаєшся безпечної відстані. Тільки після того, як ти зміцниш довіру і прихильність, зможеш розкрити свою справжню природу і показати зовсім інший аспект своєї зовнішності.

 

Варіант 2

Ти виглядаєш сильним, холодним і спокійним в очах інших, але трохи непередбачуваним. В серці маєш незліченні секрети, якими можна поділитися з близькими людьми. Багато оточуючих відчувають велику відстань між вами, не намагайтеся скоротити її. Нелегко розкрити свій темперамент і серце, але цього заслуговує людина, яка робить все сумлінно і від чистого серця.

 

Варіант 3

Ти виглядаєш, як дуже оптимістична людина в очах інших, і завжди приваблюєш своїм оптимізм, як магніт. Ти маєш велику сили і є дуже наполегливим. Знаєш, як прожити багате і прекрасне життя, при цьому залишаючись в очах інших, все тією ж звичайною людиною, яка любить життя і знає, як отримувати задоволення.

 

Варіант 4

Ти виглядаєш в очах інших, як маленька дитина. Маєш неабияку пристрасть до сміху і дрібниць, які змушують тебе усміхатися. Веселощі – це невід’ємні речі у твоєму житті. Іноді ти недостатньо уважний, і оточуючі вважають, що такій людині довіряти не варто, принаймні, коли мова заходить про якісь серйозні речі.

 

Варіант 5

Ти гарно виглядаєш в очах інших, маєш тяму в романтиці і залицянні. А друзі часто звертаються до тебе за допомогою. Твій інтелект високий, ти завжди знаєш, що й коли сказати. Насправді, ти ненавидиш складні речі. Коли інші намагаються сподобатися тобі, ти можеш запідозрити це з першого погляду. Твій зовнішній вигляд теплий і гостинни




 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Практикум "Психологічні хвилинки"

Практикум " Психологічні хвилинки" https://www.blogger.com/blog/page/edit/8876961606773964816/181728018795113588